sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Suklaakakkua kotikäyttöön

Vihdoin heinäkuun alussa päästiin perheen kanssa kunnolla lomatunnelmiin. Lapset toivoivat että tehtäisiin kakku. Salaiselta leivontaystävältä tuli kesäkuun paketissa valkosuklaata, ja kun lapset toivoivat suklaakakkua, mileeni muistui vanha ystävältä saatu ohje, johon tulisi pohjaan valkosuklaata. Koristeluun en hirmuisesti panostanut, kun kakku tuli ihan vaan oman perheen lomaherkuksi. Tämä kakku on kyllä hienosti koristeltuna kelvollinen hienompiinkin kekkereihin, ihan vaikka hääkakuksi asti, sen verran maukas se on, varsinkin jos malttaa odottaa seuraavaan päivään kun maut ovat tasaantuneet ja kakku kunnolla jäähtynyt. Jos haluaa perinteiseen Sacher- kakkuun vähän uutta tvistiä, niin tämä olisi hyvä vaihtoehto.






DOUBLE CHOCOLATE CAKE

Pohja:
120 g valkosuklaata sulatettuna
310 g voita
1kkp sokeria
4 munaa
1 1/5 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
* kuumenna uuni 180 asteeseen
* Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat
* sekoita varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu suklaa
* Paista noin 1h, anna jäähtyä, täytä ja /tai kuorruta
Täyte: Tämän jätin tällä kertaa pois, täyte tekee kakusta ylellisen suklaisen.
100g tummaa suklaata sulatettuna
60g voita
2 rkl kaakojauhetta
* Vaahdota voi valkoiseksi, lisää joukkoon tomusokeri ja suklaasula. Sekoita tasaiseksi, täytä kakku.


Kuorrutus: ( tämä ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, lapset toivoivat suklaakuorrutusta, ja sitä sitten tehtiin)
1 levy tummaa suklaata
loraus kermaa
loraus siirappia
1 rkl voita
* sulata suklaa ja voi, kuumenna kerma. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja kuorruta kakku hitaasti valellen.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku :P

    VastaaPoista
  2. Suklaakakku maistuu säällä kuin säällä =)

    VastaaPoista
  3. ......samaa mieltä hiirenkolossakin...satoi tai paistoi !

    VastaaPoista