maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kääretorttuja

Mitä leipoa, kun lapsille pitää pääsiäisen maalausperinnettä varten tyhjentää kananmunia?

 No tietysti kääretorttua! :)



Suklaakääretortun teen aina tällä ( nyt kaksinkertaisena, koska munia oli 8 kpl) hyväksi havaitulla ohjeella:

torttupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäajuhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon, sekoita tasaiseksi
- levitä uunipeltille, paista 180c, noin 10min
- kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä

- Levitä täytettä jäähtyneelle levylle, ja rullaa takaisin rullaksi, käännä sauma alaspäin. Säilytä jääkaapissa. 








Tein molempiin kääretorttuihin erilaisen täytteen.

suklaatäyte:
80g voita
3,5 dl tomusokeria
1 levy pandan maitosuklaata ( alkuperöisessä ohjeessa 3 royal- maitosuklaapatukkaa, kannattaa kokeilla, jos royal-patukoita on saatavilla)
3 rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa
- vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa
- lisää sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto
- vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä

Tämä on niin tuhdin makuista, että vademat sopisivat kääretortun kaveriksi raikastamaan lopputulosta.




Valkosuklaa- sitruunatäyte



80g voita
3,5 dl tomusokeria
1/2 levya pandan valkosuklaata
1 sitruunan mehu  (lime voisi myös sopia)
150g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk lime- valkosuklaarahkaa
- vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa
- lisää sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto
- vatkaa tasaiseksi ja pidä jääkaapissa sillä aikaa kun kääretorttu jäähtyy, jotta vähän jähmettyy.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti