sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Suklaa- viikunakakku


Itsenäisyyspäivän tienoilla tapasimme serkkujoukolla hyvään ruuan merkeissä. Glögin kanssa söimme tällaista ihanuutta, jonka ohjeen löysin Kodin kuvalehden syyskuun 2013 numerosta. Lehti suositteleen kakun kaveriksi tomusokerilla makeutettua ranskankermaa ja koristeeksi tuoreita viikunoita. Me söimme kakkua karpalo- kinuskisemifreddon kanssa.
Suklaan himo tuli tyydytetyksi täysin. Sisältä kakku on mutakakkumaisen kosteaa, viikunahillo toi rakenteeseen ja makuun mieleenpainuvan herkullisen lisän, pikapikaa ottamani kuva ei tee oikeutta tälle herkulle. ((Syöjiä oli sen verran monta, että teimm ekaksi kakkua, jotka laitoimme tarjoiluvadille päällekkäin.) Suosittelen!

Suklaa- viikunakakku

200 g taloussuklaata
200g voita
1 1/2 dl sokeria
1 dl viikunahilloa
4 munaa

* Sulata suklaa. Sulata voi. Yhdistä suklaa ja voi. Jäähdytä seos.
* Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Sekoitta joukkoon viikunahillo.
* Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
* Yhdistä keltuaisvaahto ja jäähtynyt voi- suklaaseos. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto.
* Kaada taikina irtopohjavuokaan ( halk. 24cm) jonka pohjalla on leivinpaperi.
* Paista 190 asteessa 30-40 min uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. ( voit tarjota myös lämpimänä tai jääkaappikylmänä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti