torstai 18. huhtikuuta 2013

sly22/ huhtikuun paketti

Tunnen itseni etuoikeutetuksi ja erittäin hemmotelluksi. Sain aivan ihanan hemmottelu- teemaisen paketin!

 
Paketissa oli:
- Ihana pitkä kirje paljastuksineen
- Ohjeet brownieseihin ja suklaamousseen ( nam nam!)
- cup of love- dvd- elokuva ( Tämä on juuri sellainen elokuva, jonka katselen mielelläni, kun saan olla ihan kaikessa rauhassa sohvannurkassa jonkun herkun kanssa ;) )
- kehäkukan ja kesämalvikin siemeniä ( kevät on jo pian täällä, ja kylvöhommiin pääsee nopeammin kuin uskoisikaan) ( voitte käydä katsomassa miltä kevät puutarhassani näyttää TÄÄLLÄ. )
- aftersauna- voidetta ( ihanaa, kiitos kiitos!)
- ruokosokeria
- vaniljatanko
- marmeladia
- ihanan tuoksuista chai latte- teetä pikkupurkissa, sekä annospussilliset vanilja- ja kookosteetä
- tummaa suklaata
Ja nämä aivan hurmaavan herkulliset parini itse tekemät korut:


Itse en käytä korvakoruja, mutta ketjun päähän pääsevät nämä ihanuudet kaulaani ja ranteeseeni roikkumaan ja ehkä joku korvakorujenkin käyttäjä lähipiiristä löytyy.

Katsokaa nyt miten ihania!!


Suuren suuri kiitos ihanalle parilleni Riinalle (Mökkihöperön pöperöt- blogista) tästä kierroksesta ja ajatuksella kootuista ja todella mieluisista paketeista!


tiistai 16. huhtikuuta 2013

Voileipäkakku kalkkunasta


Mieheni pitää voileipäkakusta tavallista täytekakkua enemmän, niinpä hänen syntymäpäivilleen teen usein kakuksi voileipäkakun. :)

Tämä on mukaelma Kinuskikissan italialaisesta kinkkuvoileipäkakusta, jonka ohje löytyy täältä.
Kinkun vaihdoin saunapalvattuun kalkkunafileleikkeleeseen, metvursti on kalkkunametvurstia. Pinnalla on sekaisin valkosipulituorejuustoa ja maustamatonta jogurttia, täytteen on muuten vastaavat kuin Kinuskikissan ohjeissa, paitsi tuorejuusto olo apetit- merkkistä ja nimellä Toscana, ja piparjuuritahnan puuttuessa lisäsin toiseen täytetahnaan pienen rasiallisen ( 50g) piparjuurituorejuustoa.

Tasaisesti etenevät leivokset


Kesän parhaan marjatortun, eli "Tasaisen etenijän" ohje löytyy jo blogistani täältä.
Isännän syntymäpäiville tein jälleen tuota herkkua kahvipöytään mustikoilla ja mansikoilla täytettynä.
Aamupalalle tein toisen annoksen leivoksiksi muffinssipellillä.
Aika passelin kokoisia niistä tuli kun laitoin muffinssivuokiin yhden ruokalusikallisen taikinaa ja yhden ruokalusikallisen täytettä.



Tässä vielä tuo isompi torttu kahvipöydässä. Lisäksi tarjolla oli hedelmäpaloja, voileipäkakkua sekä päällystettyjä voileipiä niille jotka eivät pidä voileipäkakusta. (Voileipäkakusta sitten postaus erikseen. :)  )


maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mukana!

Ilmoittauduin uudelle sly- kierrokselle.
Vielä on viikko aikaa ilmoittautua!

sly23%20logo2-normal.jpg

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pullapäiviä


Nykyisin äiti pääsee helpolla kun on pullien leivontapäivä ;). Meidän lapset nimittäin leipovat oikein mielellään lähes koko litran pullataikinan, varsinkin kun tammikuun sly- paketista tuli idea pullasarvien tekoon. Pullasarvet ovat parasta mitä lapset saattavat kuvitella, on hauskaa piilottaa pullan sisään jotakin herkkua ja rullata pullat sarviksi. Itse pääsen helpolla, kun ei tarvitse kuin avustaa ;).

Pullasarvia tehtiin lasten kanssa tammikuussa, ja nyt jälleen ennen pääsiäistä, kun nykyiseltä sly- parilta tuli niihin ajatus ja maaliskuun paketista kuivahiivaa. :)


Minna Minttumaan leipomuksista lähetti tammikuun paketissa myös omenatäytteen ohjeen, ja sitä sitten kokeiltiin ja vähän vielä lisättiin omenapaloja joukkoon. Herkkua!

Omena- rahkatäyte

125g rahkaa
50g pehmeää voita
50g sokeria
50g vaniljakreemijauhetta ( tai vaniljakastikejauhetta)
2 dl omenasosetta
1 tl kanelia


Osaan pullasarvista laitoimme vanhan tutun dallaspulla- täytteen mustikoitten kera. Nam!

Dallaspulla- täyte
100g pehmeää, lähes sulaa voita
1 pss vaniljakastikeaineksia
1/2 dl sokeria
200g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 muna


Kun lapset väsyivät rullaamaan, täytin lopulla taikinalla muffinssipellin kolot, ja täytin ne dallas- pullatäytteellä, mustikoilla ja vadelmahillolla. Tuloksena oli muhkeita rahkamuffinssipullia.




tiistai 2. huhtikuuta 2013

Minttusuklaafudge


Sain maaliskuun sly- paketissa purkin kondensoitua maitoa, ja ajattelin, että nyt jos koskaan on oiva tilaisuus kokeilla fudgen tekemistä. Kun parini oli sopivasti lähettänyt helmikuun  paketissa pieniä paperivuokia, sain fudgen nopeasti kovettumaan ja valmiiksi pääsiäisenkahvipöytään. Herkkuja, jotka takuuvarmasti tekevät kauppansa!

Minttusuklaafudget

1 prk kondensoitua maitoa
350 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 pss mariannerouhetta

*  Laita kondensoitu maito ja voi kattilaan, paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna sekoitellen kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja massasta on tullut tasaista ja kiiltävää. Lisää lopuksi mariannerouhe. 
* Jaa massa karamellivuokiin tai kaada se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna kovettua jääkaapissa.

Mansikkajuustokakku



Pääsiäispöytään tein tätä juustokakkua. Käytin pohjaan sly- paketista saatuja välipalakeksejä, ja ne sopivatkin siihen tarkoitukseen mainiosti. Alun perin oli tarkoitus tehdä päällinen persikkasurvoksesta, mutta mielipidekyselyn perusteella päädyin kuitenkin mansikkaiseen versioon. Hyvin teki kakku kauppansa. :)

Mansikkajuustokakku

Pohja: 
75 g sulatettua voita
150 g välipalakeksejä ( tai digestive- keksejä)
1,5 tl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
2,5 dl flora vispiä tai vispikermaa
1 sitruunan mehu
 7 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan 
( 1/2- 1 dl)

Päälle:
4 dl mansikkasurvosta
sokeria maun mukaan
1 dl mansikkamehua
4 liivatetta

* Murskaa keksit, sekoita voisulaan keksimuru, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle 
* Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään väljään veteen
* vaahdota kerma, vatkaa joukkoon sokerit, tuorejuusto ja jogurtti. Kiehauta sitruunamehu mikrossa, ja liota siihen liotetut liivatelehdet. kaada seos ohuena nauhana täyteseokseen kokoajan kevyesti vatkaten. kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyö ainakin kaksi tuntia ennenkuin lisäät päällisen
* Laita päälliseen tulevat liivakot likoamaan. Liota ne sitten kiehuvaan mansikkamehuun. Sekoita liivate-mehuseos mansikkasurvoksen joukkoon, maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Levitä Mansikkasurvos täytteen päälle irtopohjavuokaan lusikalla. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli.
* Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjolle

Persikka- ja mustikkapiirakkaa



Sain maaliskuun sly-paketista herkullisen ohjeen persikkapiirakkaa varten. Joku vähän saman tapainen ohje jo löytyykin keittokirjastani, mutta tässä parini lähettämässä ohjeessa pohja on mureampi ja herkullisempi, ei niin makea, enkä ole aiemmin kokeillut laittaa piiraaseen persikkaa.

Persikkapiiras

Pohja:
 150 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 
1 prk vaniljarahkaa ( käytin tavallista ja lisäsin täytteeseen 1 tl vaniljasokeria)
2 dl kermaa 
0,5 dl sokeria
1 muna
 säilykepersikkaa paloiteltuna (persikat on kotoisin sly- paketista)

* Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
* voitele piirasvuoka, leivitä ( leivitin kaurahiutaleilla), levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille
* sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle vuokaan
* paista 200 asteessa noin 30-35 min, tarjoa jäähtyneenä


Tein samalla ohjeella myös mustikkapiirakkaa tuossa eräänä päivänä kun serkkuni tuli kylään. Herkullista!

Kiitokset ohjeesta salaiselle leivontaystävälleni!