keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Päärynä- inkiväärijuustokakku

( Uusia kuvia ei saa ladattua, niin täytyy päivittää vanhoja tekeleitä ;) )
Tässä yksi uunissa valmistettavista juustokakkusuosikeistani. Tein tätä serkkujoukolle jo joulukuun alussa, mutta koska lähetin ohjeen myös sly- parilleni, enkä halunnut paljastua ennen aikojani, laitan tämän esille vasta nyt kun olen jo paljastunut :D .

Päärynä- inkiväärijuustokakku

Valmista kakku päivää ennen kuin aiot tarjota sitä

Pohja:
250g makeita keksejä ( käytin joulupipareita)
2 tl jauhettua inkivääriä ( tai alkuperäisessä ohjeessa 2rkl, itsestä määrä tuntui suurelta, jos käytät muita kuinjoulupipareita, voi inkiväärinmääräksi sopia reilumpikin määrä kuin mitä minä laitoin.) 
100g voita sulatettuna

Täyte:
3-4 kiinteää päärynää
250g sokeria
2 rkl sitruunamehua
500 g tuorejuustoa
2 munaa
2 tl jauhettua inkivääriä
300g smetanaa

* Voitele irtopohjavuoka. vuoraa pohja leivinpaperilla. 
* Jauha keksit, sekoita joukkoon inkivääri ja voisula. Sekoita hyvin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
* Kuumenna uuni 150 asteeseen
Tee täyte:
* Kuori päärynät, poista siemet ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan päärynät, puolet ohjeen sokerista, sitruunamehu, sekä 3 3/4 dl vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna kiehua hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet muttei hajonneet. Siivilöi päärynät ja anna jäähtyä.
* Vatkaa tuorejuusto ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon, munat, inkivääri ja smetana.
* Levitä päärynät keksimurupohjan päälle, kaada täyte päälle ja paista 1 tunti tai kunnes kakku on hyytynyt. Sammuta sitten uuni, ja avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa hissukseen huoneenlämpöiseksi. 
* Kun kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, laita se sitten jääkaappiin seuraavaan päivään. ( hidas jäähdyttäminen ehkäisee kakun halkeamista.
* Koristele kakku halutessasi esim. kermavaahdolla. 



Serkkukekkereiden glögitarjoiluihin kakku sai päälleen daim- rouhetta.


maanantai 14. tammikuuta 2013

mukana taas

Tänään vielä ehtii ilmoittautua sly22- kierrokselle! Tarkemmat ohjeet TÄÄLLÄ.

Sly21- tammikuun paketti



Sain ihanan paketin! Kyllä on tonttuja tai jotain liikkeellä ollut parini toimeksiannosta, kun niin nappiin osuvia paketteja tulee kaiken aikaa!

Paketissa oli seuraavanlaisia juttuja:

- Kaunis kortti tervehdyksineen ja paljastuksineen
- pingviinipiparimuotti (tätä ei vielä olekkkaan. ihana muotti, kiitos!)
- iloleipurin jäähdytysritilät ( siis tämä on aivan huippujuttu, olen pitkään katsellut ja pohtinut, että kylläpä olisi tuommoinen ritilä sitten eri kätevä kapine, ja nyt se sitten saapui minun luokseni! )
- kardemummaa
- kuivahiivaa
- vanilliinikreemijauhetta
- hedelmälakut lapsille ( täällä kaksi pirpanaa riemuitsee!)
- minttunappisuklaata (nam, minun suosikki suklaata!)
- pieni kauha sokerille tai jauhojen ripotteluun
- ohjeet maalaisleipään, rahkakreemipulliin ja omenavaniljasarviin ( kaikki ohjeet houkuttelevat kovasti kokeilemaan. Ertyisesti viehättää pullien leipominen sarvien muotoon)

Aivan mahtavia juttuja!!!

Isot halaukset ja kiitokset Minnalle
Minttumaarian leipomukset-  blogiin kuluneesta sly 21- kierroksesta!!!! 

lauantai 12. tammikuuta 2013

Mustikkapannukakut



Sain salaiselta leivontaystävältäni ektratervehdyksen mukana ohjeen mustikkapannukakkuun. Tein pikkupannukakkuja muffinssipellillä loppiaisherkuksi. Taikinaan laitoin 1/3 jauhojen määrästä ruisjauhoja, muuten tein ohjeen mukaan. Lopusta taikinasta joka ei mahtunut muffinssipellin koloihin paistoin tavallisia lettuja. Mustikat sopivat pannukakkutaikinaan ihanasti! Suosittelen kokeilemaan!
Kiitos ohjeesta, sly!


Postia salaiselta leivontaystävältä


(Pahoittelut viivytyksistä postauksissa) Sain piristävän pikku tervehdyksen pariltani heti pian vuoden vaihteen jälkeen. Kirjekuoresta löytyi kaksi sämpyläohjetta, pussillinen kuivattua oreganoa ja kortti tervehdyksineen, jossa oli ohje mustikkapannariin.
Näillä lähtee uusi vuosi hyvin käyntiin!

Kiitos ihanainen salainen ystäväni!