tiistai 2. huhtikuuta 2013

Mansikkajuustokakku



Pääsiäispöytään tein tätä juustokakkua. Käytin pohjaan sly- paketista saatuja välipalakeksejä, ja ne sopivatkin siihen tarkoitukseen mainiosti. Alun perin oli tarkoitus tehdä päällinen persikkasurvoksesta, mutta mielipidekyselyn perusteella päädyin kuitenkin mansikkaiseen versioon. Hyvin teki kakku kauppansa. :)

Mansikkajuustokakku

Pohja: 
75 g sulatettua voita
150 g välipalakeksejä ( tai digestive- keksejä)
1,5 tl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
2,5 dl flora vispiä tai vispikermaa
1 sitruunan mehu
 7 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan 
( 1/2- 1 dl)

Päälle:
4 dl mansikkasurvosta
sokeria maun mukaan
1 dl mansikkamehua
4 liivatetta

* Murskaa keksit, sekoita voisulaan keksimuru, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle 
* Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään väljään veteen
* vaahdota kerma, vatkaa joukkoon sokerit, tuorejuusto ja jogurtti. Kiehauta sitruunamehu mikrossa, ja liota siihen liotetut liivatelehdet. kaada seos ohuena nauhana täyteseokseen kokoajan kevyesti vatkaten. kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyö ainakin kaksi tuntia ennenkuin lisäät päällisen
* Laita päälliseen tulevat liivakot likoamaan. Liota ne sitten kiehuvaan mansikkamehuun. Sekoita liivate-mehuseos mansikkasurvoksen joukkoon, maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Levitä Mansikkasurvos täytteen päälle irtopohjavuokaan lusikalla. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli.
* Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjolle

1 kommentti:

  1. Maukas mansikkainen!
    Mielipidetutkimus sisäpiirissä on kannatettavaa :D !

    VastaaPoista